×
logo Ensoschool

De EnsōSchool biedt mensen, bedrijven en organisaties, kennis, inzichten en werkwijzen geïnspireerd door de Japanse cultuur.

  • Kijken, denken, doen

    cirkel van groei en dialoog

    op Japanse leest

inschrijven voor onze nieuwsbrief

Spiegellezing Kijk op Japan 2 december 2019

Araki en de moderne vrouwelijke fotografie

Thema: Kunst

Nobuyoshi Araki wordt wel beschouwd als grootmeester van de Japanse fotografie. In het Westen is hij vooral bekend om zijn erotische of zelfs pornografische foto's van vrouwelijke modellen. Toch bezit zijn werk veel meer lagen. Als fotograaf was hij aan het begin van zijn carrière vernieuwend door zijn camera te gebruiken als dagboek. Het is deze Araki die een nieuwe generatie Japanse vrouwelijke fotografen aanzette tot het vastleggen van hun kijk op de wereld in dagboekvorm.

Annemarie Zethof, curator en mede-eigenaar van galerie IBASHO in Antwerpen, legt in haar lezing uit hoe Araki hedendaagse vrouwelijke fotografen heeft beïnvloed. Hierbij gebruikt ze uitgebreid beeldmateriaal. Zethof laat verder zien welke inhoudelijke veranderingen deze fotografen in de loop van de tijd doormaakten. Speciale aandacht krijgt onder andere het werk van Mika Ninagawa, Hiromix, Mono Okabe en Tokyo Rumando.

Gastspreker: Annemarie Zethof
Datum: 2 december 2019
Tijd: 19.30 - 20.30 uur
Locatie: Aakstraat 62, Amsterdam-Noord
Voertaal: Nederlands
Kosten: € 18,00 per persoon (incl. koffie/thee) of € 30,00 samen met de lezing van 16 december

<< Ga terug naar de vorige pagina

Ensō in logo: Arthur Witteveen | ontwerp website: Erwin de Wolf | content: EnsōSchool | © 2018

MENU TubeYou