×
logo Ensoschool

De EnsōSchool biedt mensen, bedrijven en organisaties, kennis, inzichten en werkwijzen geïnspireerd door de Japanse cultuur.

  • Kijken, denken, doen

    cirkel van groei en dialoog

    op Japanse leest

inschrijven voor onze nieuwsbrief

Spiegellezing Kijk op Japan 29 juli

Water en wind als toon en timbre

Thema: natuur

Pal na haar terugkomst uit het ongerepte Japan doet Roosmarijn Pallandt in haar lezing verslag van haar spannend avontuur. Ze zocht naar klanken en beelden, naar onzichtbare verbindingen tussen de Japanner en zijn natuur. Ergens ver buiten het verstedelijkt Japan. De eilanders die ze bezocht zijn verknoopt met hun natuurlijke habitat, met de wind en het water. Het vormt zowel hun materiële als spirituele leven. Een leven waar wij slechts nog van kunnen dromen. Pallandt gaat deze wereld voor ons verbeelden en verklanken in haar lezing.

Roosmarijn Pallandt, fotograaf en beeldend kunstenaar, fotografeert 'ongerepte' uitheemse gebieden in onder meer Zuidoost-Azië. Ze zoekt naar lokale gemeenschappen die dichtbij de natuur leven. Voor ons staat natuur tegenover cultuur. Wij denken in dualiteiten, zoals zwart-wit, subject-object, lichaam-geest. Pallandt wil juist voorbij dit dualisme en onderzoeken op welke manier deze gemeenschappen bestaan in de natuur.

Gastspreker: Roosmarijn Pallandt
Datum: 29 juli 2019
Tijd: 19.30 - 20.30 uur
Locatie: Aakstraat 62, Amsterdam-Noord
Voertaal: Nederlands
Kosten: € 18,00 per persoon (incl. koffie/thee) of € 30,00 samen met de lezing van 8 juli

<< Ga terug naar de vorige pagina

Ensō in logo: Arthur Witteveen | ontwerp website: Erwin de Wolf | content: EnsōSchool | © 2018

MENU TubeYou