×
logo Ensoschool

De EnsōSchool biedt mensen, bedrijven en organisaties, kennis, inzichten en werkwijzen geïnspireerd door de Japanse cultuur.

  • Kijken, denken, doen

    cirkel van groei en dialoog

    op Japanse leest

inschrijven voor onze nieuwsbrief

Eugene Zaaijer

Eugene ZaaijerChief Creative officer en architect.
Ik werk dagelijks met creativiteit onder druk: ik ontwerp en leid ontwerpteams, help bedrijven en organisaties te innoveren. Twintig jaar geleden kwam ik tijdens mijn studie architectuur in aanraking met de Japanse manier van denken. Dit vergrootte mijn speelveld enorm. Een speelveld van eindeloze mogelijkheden, maar tegelijkertijd sterk begrensd. Een manier van denken en leven dat me verder brengt en verbindt.

Ingrid Houtkooper

Ingrid HoutkooperJapanoloog, zelfstandig communicatie-adviseur en schrijver. Japan is een grote liefde van me. Ik heb Japanse taal en cultuur gestudeerd in Leiden. Ik houd van dat land, de cultuur en de mensen. Ik ga er regelmatig naar toe. Als communicatie-adviseur werk ik voor Nederlandse bedrijven. Daarnaast doe ik opdrachten die met Japan te maken hebben, zoals het schrijven van artikelen. Met mijn verhalen wil ik verbinding leggen tussen onze en de Japanse cultuur.

Karel Witteveen

Karel WitteveenTrainer, ontwikkelaar en (tekst)schrijver. Ruim twintig jaar verzorg ik trainingen en workshops in creatieve technieken voor bedrijven, instellingen en hogescholen. Daarnaast schreef ik twee boeken: Creatief schrijven (2006) en Van idee naar tekst (2014). Japan houdt mij al lang bezig, vooral hun manier van ontwerpen, schrijven en denken. Zo gebruik ik regelmatig Japanse literaire genres als haiku, renga en het handpalmverhaal in mijn trainingen.

Ensō in logo: Arthur Witteveen | ontwerp website: Erwin de Wolf | content: EnsōSchool | © 2018

MENU TubeYou